0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ

EMIKO EM APIS

EM APIS® ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ

Οι μέλισσες έχουν την ικανότητα από την φύση τους να αντεπεξέρχονται από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. ‘Ομως τα τελευταία χρόνια λόγο των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται στην γεωργία και γενικά από τα περιβαλλοντικά προβλήματα, έχουν χάσει πολύ από την δύναμη τους και χρειάζονται ενίσχυση από τους μελισσοκόμους.

Το ΕΜΙΚΟ προϊόν APIS περιέχει αναζωογονητικούς μικροοργανισμούς που μπορούν με εντελώς φυσικό τρόπο να ενισχύσουν την μέλισσα και συγχρόνως να παρεμποδίσουν να ενεργήσουν βλαβεροί μικροοργανισμοί που προκαλούν σήψη και γενικά μόλυνση στο μελισσοκομείο. Το χαμηλό ph που διατηρούν σε ισορροπία οι μικροοργανισμοί του γαλακτικού οξέως τους οποίους περιέχει το προϊόν APIS, δημιουργούν το σωστό κλίμα για να εξουδετερωθούν οι ασθένειες.
Οι μικροοργανισμοί του γαλακτικού οξέως αναλαμβάνουν τον σημαντικότερο ρόλο όταν το ΕΜ APIS®  χρησιμοποιείται συστηματικά στο μελισσοκομείο. H μέλισσα με την δραστηριότητα και την κινητικότητα που την διακρίνει, μεταφέρει το ΕΜ APIS® σε ολόκληρη την κυψέλη έτσι ώστε na ωφελούνται όλες οι μέλισσες!

Οι λακτοβάκιλοι κατοικούν ως φυσική χλωρίδα στον πρόλοβο των μελισσών, παράγοντας γαλακτικό οξύ, αντιμικροβιακές ουσίες όπως οργανικά οξέα, υπεροξείδιο του υδρογόνου και αντιμικροβιακά πεπτίδια που προστατεύουν τις μέλισσες από διάφορους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Η αποθηκευμένη γύρη γνωστή ως μελισσόψωμο περιέχει λακτοβάκιλους οι οποίοι συντελούν μάλιστα στην παραγωγή του και μαζί με τα προϊόντα του μεταβολισμού τους που προαναφέραμε μεταφέρονται στις προνύμφες με τις παραμάνες μέλισσες.

Έχει αποδειχτεί με επιστημονικές έρευνες ότι η χλωρίδα αυτή που σταδιακά μέσω της διατροφής δημιουργείται στον πεπτικό σωλήνα της προνύμφης και του όξινου pH που δημιουργεί, μπορεί να δράσει αποτελεσματικά κατά της βλάστησης και του πολλαπλασιασμού των σπορίων του βάκιλου της Αμερικανικής και Ευρωπαϊκής σηψηγονίας (Paenibacillus larvae και Melissococcus pluton), προφυλάσσοντας έτσι το μελίσσι από την μόλυνση. Το ΕΜ APIS® το ψεκάζουμε με μια αραίωση 1:10.
Ψεκάζουμε την κυψέλη, τα πλαίσια, τα εργαλεία γενικά. Σημαντικό επίσης είναι όταν ελέγχονται οι πληθυσμοί κάθε 9 ημέρες, να γίνονται επίσης ψεκασμοί, έχουμε παρατηρήσει ότι η φυσική τάση της μέλισσας για τον αυτοκαθαρισμό της να διώχνει ότι βλαβερό υπάρχει από τον χώρο. Επίσης το ΕΜ APIS® αναμιγνύεται στην τροφή 1%.

www.emhellas.com

ΕΜ PROBIOTIC for BEES

Προβιοτικό συμπλήρωμα διατροφής της μέλισσας

Διατίθεται σε μπιτόνια 5 λίτρων

Μικροβιακός καθαριστής για το περιβάλλον της μέλισσας

Αποτελείται από πολλαπλούς ωφέλιμους  μικροοργανισμούς

Από , βακτήρια γαλακτικού οξέος, μαγιά και φωτοσυνθετικά βακτήρια.

Αυτοί οι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί υπάρχουν μέσα και γύρω από τις μέλισσες. Αποκλείουν παθογόνα από το περιβάλλον της μέλισσας και ενεργοποιούν τις μέλισσες. Το προβιοτικό ΕΜ για τις μέλισσες αναπτύχθηκε με την τεχνολογία των ΕΜ.

ΕΜ PROBIOTIC for BEES

Το ΕΜ αποτελείται από ευρεία ποικιλία αποτελεσματικών, ωφέλιμων και μη παθογόνων μικροοργανισμών. Αναπτύχθηκε από τον Dr. Teruo Higa, καθηγητή της γεωργίας το 1980 στην Οκινάβα, Ιαπωνίας.

H χρήση του προβιοτικού είναι σχετικά καινούργια στη μελισσοκομία, αλλά έχει θετική επίδραση στις μέλισσες το μικροβίωμα μπορεί να είναι το κλειδί για τη λύση της υγείας τη και στις αρρώστιες που εξολοθρεύουν τα μελίσσια όπως η Νοσεμίαση ο ασβεστογόνος

 • AFB    Αμερικάνικη σηψιγονία
 • EFB    Ευρωπαϊκή ασθένεια φλεβοκομβών Βαρρόα κλπ 

Το ΕΜ PROBIOTIC for BEES διεγείρει την μέλισσα ώστε επεκτείνει τις δραστηριότητες της ,τα φυσικά συστατικά που περιέχει το ΕΜ PROBIOTIC for BEES    ηρεμεί τις μέλισσες   ώστε να έχουν υψηλές αποδόσεις

Το ΕΜ PROBIOTIC for BEES μπορεί να χρησιμοποιήσει και αντί καπνού

Οι μέλισσες στις οποίες γίνετε χρήση του  ΕΜ PROBIOTIC for BEES συλλέγουν περισσότερη γύρη, η βασίλισσα γεννά περισσότερα αυγά (20-25%) και αυξάνεται η παραγωγή του μελιού κατά 20% ενώ  βελτιώνεται σημαντικά η ποιότητα του.

Χρήση  με   Ψεκασμούς:

 • Ψέκασμα 5% με προβιοτικό ΕΜ για μέλισσες
 • Διάλυμα στη κυψέλη και στα πλαίσια κάθε φορά που  ελέγχουμε τους πληθυσμούς.
 • Ψεκασμοί.
 • Συστήνεται μια αραίωση σε νερό 5%.
 • Αυτό ψεκάζεται  στην κυψέλη   για στα πλαίσια όταν ελέγχονται οι πληθυσμοί.
 • Απολύμανση των εργαλείων της κυψέλης.
 • Απολυμαίνουμε τα εργαλεία με 10% ΕΜ αραίωση σε νερό, πριν και μετά τη χρήση των εργαλείων.

Χρήση στο σιρόπι:

 • Βάζουμε 2.5% προβιοτικού ΕΜ στο σιρόπι.

Χρήση στο πόσιμο νερό:

 • Βάζουμε 2-3% καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου (το νερό πρέπει να αλλάζει κάθε 24 ώρες).

Τα αποτελέσματα:

 • Ισχυρότερες αποικίες μελισσών.
 • Περισσότερα προϊόντα μελιού.
 • Προϊόντα υψηλής ποιότητας.