0
You have 0 items in your cart
0
You have 0 items in your cart

Φτιάχνω το δικό μου λίπασμα με ΕΜ® και με ελάχιστο κόστος

www.emhellas.com

Έτοιμο το Bokashi σε μόλις 8 εβδομάδες!
Το Bokashi συγκρατεί θρεπτικά συστατικά και είναι προ-χώνευτη τροφή για το έδαφος, με δισεκατομμύρια αποτελεσματικούς μικροοργανισμούς και τους μεταβολίτες τους (βιταμίνες, οργανικά οξέα, ακόμη και αντιβιοτικά).
Είναι εύκολο να ρυθμιστεί και η διαδικασία της ζύμωσης δεν είναι μόνο καλή για το έδαφος, αλλά μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 62% σε σύγκριση με την κομποστοποίηση. Ο άνθρακας δεν εισέρχεται στον αέρα, αλλά αποθηκεύεται και επιστρέφει στο έδαφος!

Καλό για το περιβάλλον, καλό για το έδαφος και καλό για εσάς με ελάχιστο κόστος.

Η συνταγή για την δημιουργία του δικού σας λιπάσματος για 1 m³ με ΕΜ® είναι η εξής:

Υλικά:

20%  Βιομάζα (κοπριά φρέσκια υπολείμματα ελαιοτριβείου)
80%  Οποιoδήποτε οργανικό υλικό (άχυρα, θρυμματισμένα κλαδιά, φύλλα, γρασίδι, υπολείμματα από καλλιέργειες και ελαιοτριβεία)
12 kg Μμπετονίτη η αργιλώδες χώμα
12 kg Κοραλιούχο άσβεστη (σκόνη από κοχύλια AEGIR)
2-5 lt Ενεργοποιητή Εδάφους

Εκτέλεση:

Κατά τη διαδικασία του ανακατέματος των υλικών χρησιμοποιούμε, 2-5 lt Ενεργοποιητή Εδάφους ανά m³, που το διαλύουμε σε τόσο νερό ώστε να πετύχουμε μία υγρασία 35-40%. Λαμβάνουμε πάντα υπόψη την υγρασία των υλικών που θέλουμε να κομποστοποιήσουμε. Αν τα υλικά είναι υγρά είναι απαραίτητο να τα ανακατέψουμε με πιο στεγνά υλικά. Εάν χρειαστεί να ξανά ανακατέψουμε θα πρέπει να ψεκάσουμε ακόμη μία φορά με τους ΕΜ® στις αναλογίες:
1 lt ΕΜ® Ενεργοποιητή Εδάφους  ανά .

Η διαδικασία της ζύμωσης.

Αφού θα έχει επιτευχθεί η υγρασία 35-40% των υλικών, δεν θα πρέπει να ανακατέψουμε για τις επόμενες 8 εβδομάδες. Σκεπάζουμε με ένα πλαστικό ώστε να επιτύχουμε την αναερόβια ζύμωση. Η ζύμωση θα είναι έτοιμη σε 8 εβδομάδες.

Το pH πρέπει κατά την διάρκεια της ζύμωσης των υλικών να είναι 6-7 βαθμούς.

Οι μικροοργανισμοί ΕΜ® έχουν ένα pH 3-3,8, γι’ αυτό τον λόγο είναι απαραίτητο για κάθε 1 m³ οργανικής ύλης, να ανακατεύουμε το αργιλώδες χώμα και τον κοραλιούχο ασβέστη, τα υλικά αυτά δημιουργούν ουδέτερο pH το οποίο είναι το κατάλληλο για την αναερόβια αυτή μέθοδο κομποστοποίησης.

Χρήση12 το

EM AEGIR Κοραλιούχος άσβεστης
EM Ενεργοποιητής Εδάφους