0
You have 0 items in your cart
0
You have 0 items in your cart

Κάθε Έδαφος Μπορεί Να Γίνει Γόνιμο

Όπως κάλλιστα μπορείτε να φανταστείτε, το έδαφος ποικίλλει σε περιεκτικότητα και χαρακτηριστικά. Μπορεί να είναι οξύ ή αλκαλικό, αμμώδες, αργιλώδες, βαλτώδες ή ξηρό. Ωστόσο, παρά τη τάση να υπερτερεί μια μορφή έναντι κάποιας άλλης, ανακαλύφθηκε ότι οι ΕΜ έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν τέτοιες ανισορροπίες και να μεταβάλλουν οποιοδήποτε είδος εδάφους σε καλό και γόνιμο. Για παράδειγμα, η εφαρμογή της τεχνολογίας των ΕΜ σ΄ένα αρκετά αργιλώδες έδαφος μπορεί να το κάνει πιο ελαφρύ. Σε έδαφος με υπερβολική οξύτητα ή αλκαλικότητα μπορεί να εξουδετερώσει τις ιδιότητες αυτές. Σε υπερβολικά ξηρό έδαφος μπορεί να βελτιώσει την κατακράτηση νερού.

Οι ΕΜ έχουν επίσης τη δυνατότητα να βελτιώνουν την αποστράγγιση στο ελώδες έδαφος και να διασφαλίζουν ότι, ακόμα και στα σημεία όπου το νερό συνεχίζει να συγκεντρώνεται, το έδαφος θα οξυγονώνεται επαρκώς ώστε να μην καταστραφούν οι καλλιέργειες. Θα ήταν αδύνατο να οραματιστεί κανείς παρόμοιες βελτιώσεις, με βάση τις συμβατικές αντιλήψεις επεξεργασίας του εδάφους. Ωστόσο είναι σημαντικό να έχουμε στο νου μας ότι όλα αυτά τα θετικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται χάρη στον υψηλό βαθμό αντιοξείδωσης που επιφέρει η χρήση της τεχνολογίας των ΕΜ.

Δύο είναι τα στοιχεία που εμπλέκονται στη διαδικασία της αντιοξείδωσης. Το πρώτο σχετίζεται με τις αντιοξειδωτικές ουσίες ή τα αντιοξειδωτικά που παράγονται από τους μικροοργανισμούς, ενώ το δεύτερο με τις κυματοειδείς κινήσεις που παράγονται από τους ίδιους αυτούς μικροοργανισμούς.  Οι ενώσεις των ΕΜ περιέχουν πάντοτε φωτοσυνθετικά βακτήρια, ένα είδος μικροοργανισμών που εκπέμπει συνεχώς μια κυματοειδή κίνηση από τη φύση του, γεγονός που εύκολα επιβεβαιώνεται αν τους εξετάσει κανείς στο μικροσκόπιο. Μια άλλη ιδιότητα των φωτοσυνθετικών βακτηρίων είναι η ικανότητά τους να παράγουν ουσίες με έντονη αντιοξειδωτική δράση, όπως οι βιταμίνες C και E.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των ΕΜ είναι η ικανότητά τους να διεξάγουν «επιχειρήσεις εξυγίανσης», όταν έχει επέλθει ρύπανση από την υπερβολική οξείδωση, και να επαναφέρουν την ιονισμένη ουσία στην αρχική μοριακή της δομή. Καθώς τα μόρια καθαρίζονται, γίνονται για άλλη μια φορά ικανά να εκπέμπουν τις ιδιαίτερες κυματοειδείς τους κινήσεις. Επιπρόσθετα, τα ανόργανα στοιχεία προκαλούν και αυτά κυματοειδείς κινήσεις. Όλη αυτή η δραστηριότητα συνδέεται με τη συνεχή διαδικασία της αντιοξείδωσης και της αναγέννησης η οποία παράγει θαυμαστά αποτελέσματα που δεν μπορούν να ερμηνευτούν από πλευράς συμβατικών προιοντων ή θεωριών καλλιέργειας. Επιπλέον, τα αποτελέσματα αυτής της φύσεως δεν περιορίζονται μόνο στο τομέα της καλλιέργειας, αλλά έχουν ισχύ τόσο στο περιβάλλον όσο και στο ανθρώπινο σώμα.

Η συνεχής επιδείνωση της κατάστασης του περιβάλλοντος οφείλεται στη συνεχώς αυξανόμενη οξείδωση. Ένας σημαντικός, αν όχι ο σημαντικότερος παράγοντας που ευθύνεται για την επιδείνωση των περιβαλλοντικών συνθηκών είναι η ποικιλία των ρυπογόνων ουσιών που διεγείρουν και επιτείνουν την αύξηση των επιπέδων οξείδωσης. Ως παραδείγματα μπορούν να αναφερθούν οι εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα όπως επίσης και οι εκπομπές από τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τις ηλεκτρογεννήτριες και τις εγκαταστάσεις παραγωγής, οι οποίες στο σύνολό τους δημιουργούν στην ατμόσφαιρα της περιοχής όπου βρίσκονται υπερβολικές συνθήκες οξείδωσης. Διάσπαρτες στην ατμόσφαιρα, γίνονται οξειδωτικοί παράγοντες, ικανοί να προκαλέσουν οξείδωση σε οποιαδήποτε ουσία με την οποία έρχονται σε επαφή.

Το ίδιο ισχύει για τα λύματα που παράγονται από τα αγροτικά ζώα και τις ακατέργαστες ακαθαρσίες των υπονόμων. Μολονότι αρχικά μειώνονται από την αποξείδωση, στην πορεία υφίστανται μια προχωρημένη οξειδωμένη αποσύνθεση, στη διάρκεια της οποίας εκπέμπουν βλαβερά αέρια. Τελικά, φτάνουν σε μια κατάσταση κατά την οποία ιονίζονται και προκαλούν προχωρημένη οξείδωση στα μέταλλα. Οι ουσίες εκείνες που ενισχύουν την οξείδωση είναι γνωστές ως ελεύθερες ρίζες. Οι ουσίες αυτές σήμερα αυξάνονται ανεξέλεγκτα σε ολόκληρο το περιβάλλον μας.

Η εξάπλωση ανεξήγητων ασθενειών στους ανθρώπους, η αυξανόμενη αδυναμία και ευαισθησία όλων των μετάλλων στη διάβρωση, ο αριθμός των μαρμάρινων αγαλμάτων και κτισμάτων που κινδυνεύουν με άμεση κατάρρευση, η γοργή φθορά των υλικών όλων των ειδών, καθώς και πολλά άλλα μπορούν να αποδοθούν στην προοδευτική κατάσταση οξείδωσης που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Η ισχυρότερη ελεύθερη ρίζα στη φυσική της μορφή είναι η υπεριώδης ακτινοβολία, και στη τεχνητή της μορφή η ραδιενέργεια. Η ραδιενέργεια που εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς, διεισδύοντας στα βαθύτερα επίπεδα στην πλέον τοξική οξειδωτική της μορφή, προκαλώντας την ακραία επιδείνωση της υγείας του ατόμου.

Είναι προφανές ότι ολόκληρος ο πλανήτης κινείται πλέον προς μια κατάσταση πλήρους οξείδωσης, με αποτέλεσμα όλες οι ουσίες, όλη η ύλη-από το φαγητό που καταναλώνουμε, το νερό που πίνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε, μέχρι το σύνολο της χλωρίδας και της πανίδας, αλλά και την ίδια την ανθρωπότητα-κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Έχει περάσει πλέον η εποχή κατά την οποία θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε μια ανακουφιστική ή θεραπευτική αγωγή, να αντιμετωπίσουμε δηλαδή τα συμπτώματα που προκύπτουν αντί για τις αιτίες των διαφόρων προβλημάτων. Δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα για την αναμόρφωση των αιτιών που οδήγησαν στις συνθήκες που επηρεάζουν ολόκληρη τη γη.


Η μόνη λύση για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα είναι να στραφούμε προς το βασίλειο της μικρότερης μορφής ζωής που γνωρίζουμε, των μικροοργανισμών, και να αφήσουμε αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα να μας οδηγήσουν προς την αναγέννηση.

Υπό αυτή την έννοια, η τεχνολογία των ΕΜ έχει όλη την απαραίτητη δυναμική να το επιτύχει.

 

Related Posts