0
You have 0 items in your cart
0
You have 0 items in your cart

ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΒΑΚΤΗΡΙΑ

Καθαρισμός με προ βιοτικά – καθάρισμα με βακτήρια;

Τα προ βιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί, όπως βακτήρια γαλακτικού οξέος και ζυμομύκητες, δηλαδή «καλά» βακτήρια. Ο όρος «προ βιοτικό» ακούγεται συχνά σε σχέση με τα τρόφιμα, την προώθηση της εντερικής χλωρίδας και τη βελτίωση της πέψης. Αλλά τα καλά βακτήρια μπορούν επίσης να είναι χρήσιμα στο νοικοκυριό.

Πώς λειτουργούν τα καθαριστικά με EM® την εφεύρεση του Dr. Terouo Higa

Οι Ενεργοί μικροοργανισμοί, δηλαδή τα καλά βακτήρια, έχουν αντιοξειδωτική και προ βιοτική δράση. Τα περιεχόμενα βακτήρια γαλακτικού οξέος παράγουν γαλακτικό οξύ και έτσι αυξάνουν την ταχεία αποσύνθεση του λεγόμενου «οργανικού υλικού».
Στο νοικοκυριό π.χ. σκόνη, μαλλιά, γούνα, τρίχωμα, υπολείμματα φαγητού και λίπη είναι οργανική ύλη. Το γαλακτικό οξύ διασφαλίζει επίσης ότι οι συνθήκες διαβίωσης για επιβλαβή μικρόβια ελαχιστοποιείται.

Απολύμανση έναντι θετικού αποικισμού

Τα απολυμαντικά στοχεύουν να σκοτώσουν τα βακτήρια. Και οι κακοί και οι καλοί μικροοργανισμοί σκοτώνονται. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, σχηματίζονται ξανά παθογόνα μικρόβια, δηλαδή παθογόνα μικρόβια που ευθύνονται για τον φτωχό επιφανειακό αποικισμό. Κατά τον καθαρισμό με EM®, εφαρμόζονται θετικοί μικροοργανισμοί σε επιφάνειες, οι οποίοι διασφαλίζουν ότι τα παθογόνα μικρόβια εκτοπίζονται και δεν έχουν πλέον χώρο για αποικισμό και πολλαπλασιασμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έναν επιφανειακό αποικισμό με θετικούς μικροοργανισμούς και ένα σταθερό, θετικό περιβάλλον.

 

Πλεονεκτήματα των καθαριστικών EM®

  • 100% φυσικό
  • Κατάλληλο για αλλεργικούς λόγω των φυσικών συστατικών του
  • Ασφαλές για ανθρώπους, ζώα και φυτά
  • Φιλικό προς το δέρμα
  • Το καθαριστικό νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πότισμα φυτών
  • Προωθείται ο μικροβιακός αποικισμός
  • Δεν υπάρχουν περιβαλλοντικές τοξίνες
  • Απαλό για τα λύματα (βελτιώνει τα λύματα)

 

Καθαρισμός με προ βιοτικά σημαίνει λιγότερο συχνά καθαρισμό

Κατά τον καθαρισμό με προ βιοτικά προϊόντα, σχηματίζεται ένα στρώμα καλών βακτηρίων, το οποίο, εάν χρησιμοποιείται τακτικά, εξασφαλίζει διαρκή σταθερότητα του περιβάλλοντος. Τα εξευτελιστικά και ανεπιθύμητα μικρόβια καθίστανται πιο δύσκολο να εξαπλωθούν και η ανανεωμένη μόλυνση αντιμετωπίζεται. Το αντιστατικό αποτέλεσμα μειώνει το σχηματισμό σκόνης. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει γενικά λιγότερος καθαρισμός που πρέπει να γίνει. Εκτός από τον καθαρισμό, τα EM® είναι σε θέση να διασπούν τις οσμές και έτσι να δημιουργούν ένα ευχάριστο κλίμα στο δωμάτιο.

Πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθαριστικά με EM®;

Τα προ βιοτικά καθαριστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλο το σπίτι. Κουζίνα, σαλόνι και τραπεζαρία, μπάνιο, όταν καθαρίζετε ταπετσαρίες και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, όταν πλένετε και αφαιρείτε λεκέδες. Τα καθαριστικά EM® βασίζονται σε φυσικά συστατικά, είναι απαλά για το δέρμα και δεν περιέχουν χημικά.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν το χρησιμοποιείτε;

Μετά τον ψεκασμό, το καθαριστικό πρέπει να αφεθεί να δράσει για μικρό χρονικό διάστημα, ώστε οι ενεργοί μικροοργανισμοί να μπορούν να δράσουν στην επιφάνεια. Ανάλογα με τον βαθμό μόλυνσης, μπορείτε να το αφήσετε να δράσει  για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η επίμονη βρωμιά απαιτεί μεγαλύτερο χρόνο δράσης (π.χ. ασβέστη, λεκέδες λίπους) περίπου 30 έως 60 λεπτών. Μπορείτε επίσης να το αφήσετε όλη τη νύχτα για να μην καταστραφεί το EM® στα καθαριστικά, το νερό καθαρισμού δεν πρέπει να ξεπερνά τους 40 βαθμούς. Εάν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές, οι καλοί μικροοργανισμοί πεθαίνουν και το αποτέλεσμα χάνεται.