0
You have 0 items in your cart
0
You have 0 items in your cart

ΕΜ® για την καταπολέμηση της οσμής σε βόθρους

ΕΜ® (ενεργοί μικροοργανισμοί) για την καταπολέμηση της οσμής σε βόθρους

Οι ΕΜ® (ενεργοί μικροοργανισμοί) ανακαλύφθηκαν από τον καθηγητή TERUO HIGA,του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Ryukyu της Οκινάβας στην Ιαπωνία. Οι ΕΜ® χρησιμοποιούνται με επιτυχία ήδη πολλά  έτη σε πολλές χώρες και περιέχουν ένα μείγμα ελευθέρων στη φύση μη παθογόνων μικροοργανισμών (βακτηρίδια γαλακτικού οξέως, ζυμομύκητες και βακτηρίδια φωτοσυνθέσεως) και αυξάνουν την μικροβιακή ποικιλία στο έδαφος.

Το ΕΜ® δεν περιλαμβάνει κανένα γενετικά τροποποιημένο ή μεταλλαγμένο μικροοργανισμό. Πολλοί οργανισμοί στο ΕΜ-1, χρησιμεύουν π.χ. στην γεωργία, στο σιλό ζωοτροφών ή από ανέκαθεν στην παρασκευή τροφίμων (όπως ζύθος, κρασί, ψωμί, τουρσιά, γιαούρτι, τυρί κ.τ.λ.).

Τομέας Δράσεως

Τα EM® επαυξάνουν την εκβλάστηση, την δημιουργία ριζών, την άνθηση, τον σχηματισμό καρπού και ωρίμανσης των φυτών. Eεπαναφέρει την ποιότητα των υδάτων. Βελτιώνει επίσης την φυσική, χημική και βιολογική κατάσταση του εδάφους και επιταχύνει την κομποστοποίηση.

Διευρυμένος τομέας δράσεως

Μια από τις πολλές δυνατότητες των ΕΜ-1,είναι η έντονη αντιοξειδωτική δράση, η οποία εμποδίζει την σήψη και ιδιαιτέρως εκεί όπου δεν είναι επιθυμητή η διεισδυτική ανάπτυξη των οσμών. Επηρεάζει έντονα την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Παράδειγμα:
Κοινοτικά Συστήματα Αποχέτευσης, με κυρίως ανοιχτά συστήματα ροής και σκουπιδότοπους, τάφρους αποβλήτων βόθροι σπιτιών, δημόσιες τουαλέτες καθώς και ολοκλήρου του συστήματος  αποχέτευσης της πόλεως.

Με την επεξεργασία των μικροοργανισμών ΕΜ® οι δυσοσμίες εξαφανίζονται τα λύματα καθαρίζουν και μπορούν να ποτίσουν τον κήπο.
Χρησιμοποιούμε το ΕΜ® Microferm (εμπορική ονομασία) σε υγρή μορφή και το πίτουρο ΕΜ® ΒΟΚΑΣΙ.

Αναμειγνύουμε τα υλικά με τις αναλογίες.

Πως κατασκευάζουμε τα DANGO (μπαλίτσες με πίτουρο ΕΜ® και χώμα) τα οποία είναι βοηθήματα για να καθαρίσουμε βόθρους, λίμνες, λύματα λιμάνια και ποτάμια.

ΥΛΙΚΑ:
Χώμα, Πίτουρο ΒΟΚΑΣΙ, ΕΜ®
Microferm
1 κιλό ΒΟΚΑΣΙ από πίτουρο
1 κιλό Χώμα
1 κoυταλάκι του γλυκού ΕΜ Χ κεραμικό σε σκόνη (προαιρετικό)
500 ml ΕΜ 1® Ενεργοποιημένο

Αναμειγνύουμε τα υλικά πολύ καλά και πλάθουμε μπάλες (μέγεθος μπαλάκι του τένις). Ακολούθως τις αφήνουμε για 10-14 ημέρες να στεγνώσουν και τις χρησιμοποιούμε. (1 DANGO για ένα m³)

Related Posts