0
You have 0 items in your cart
0
You have 0 items in your cart

Αγρόκτημα Fluckiger εκτροφής βιολογικής Πέστροφας

Το αγρόκτημα Fluckiger εκτροφής βιολογικής Πέστροφας,
βρίσκεται σε μια μικρή κοιλάδα κοντά σε ένα ποτάμι και περιβάλλεται από ένα καταπράσινο δάσος στη Uerkheim, κανόνι του Aargau στην Ελβετία.

Ιριδίζουσες και καφετί πέστροφες μεγαλώνουν εκεί για περισσότερο από 50 χρόνια, σε ένα περιβάλλον κοντά στη φύση απαλλαγμένο από χημικά. Διαχειρίζονται ολόκληρη φάρμα χωρίς να χρησιμοποιούν χημικά και αντ’ αυτού, εφαρμόζουν τη τεχνολογία των ΕΜ.

Οι πέστροφες σε αυτή τη φάρμα ζουν σε χαμηλή πυκνότητα ανα λιμνούλα (maximum 20 kg/m3) που εγγυάται ψάρια με λιγότερο άγχος, χαρούμενα και υγιή. Εξάλλου τα ψάρια συλλέγονται στην ελάχιστη διάρκεια ζωής των 18 μηνών που έχει σαν αποτέλεσμα την υψηλή ποιότητα και πιο εύγευστο κρέας.

Επίσης δίνουν πολύ σημασία στη διατροφή των ψαριών που ετοιμάζεται με φυσικά ακατέργαστα υλικά από ελεγμένες οργανικές φάρμες.

Υπάρχουν 9 λιμνούλες που είναι φυσικές ή έχουν κατασκευαστεί από φυσικό χώμα και ξύλα: δεν χρησιμοποιούν μπετόν για τις λιμνούλες που καλλιεργούν ψάρια.

Η λίμνη προέρχεται από τρεις δικές τους πηγές που πηγάζουν από φυσικό ρέμα.

Η φάρμα Fluckiger είναι βιολογικά πιστοποιημένη.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΜ

Στην αρχή το 2003, άρχισαν να χρησιμοποιούν ΕΜ κεραμικούς σωλήνες στις λίμνες καλλιέργειας. Τοποθέτησαν τα κεραμικά στο πηγάδι και στις λίμνες. Εντυπωσιάστηκαν γιατί το νερό έδειχνε πιο καθαρό μετά από 2-3 μέρες. Επίσης ρίχνουν ενεργοποιημένο ΕΜ στις λίμνες μια με δύο φορές την εβδομάδα χρησιμοποιώντας περίπου 15 με 20 λίτρα ανά εφαρμογή.

Τα φυτά, βότανα, φρούτα και λουλούδια που περιβάλλουν τις λίμνες, επίσης καλλιεργούνται με τη τεχνολογία των ΕΜ. Μαρμελάδες και σιρόπια που φτιάχνονται από μπαχαρικά, καλλιεργούνται στο κήπο τους και πωλούνται στο κατάστημά τους.

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι πέστροφες είναι μεγαλύτερες και πιο υγιείς με τη χρήση των ΕΜ ακόμα και κατά τη διάρκεια δύσκολων περιόδων.
Η ποιότητα του νερού βελτιώθηκε σε οξυγόνο, pH και επίπεδα αμμωνίας.
Όλα τα υγιή μικρά ψάρια εκκολάπτονται από αυγά και υπάρχουν ελάχιστες απώλειες.
Είναι ευτυχείς που έχουν καλές πωλήσεις στην αγορά λόγω των βιολογικών και υψηλής ποιότητας προϊόντων.
Επίσης είναι μεταπωλητές του ΕΜ και παρέχουν καθοδήγηση μέσα και από εργαστήρια στους γείτονες.

Το αγρόκτημα Fluckiger επίσης παρέχει περιηγήσεις για να δει κανείς τη διαδικασία της καλλιέργειας και τον περιβάλλοντα υπέροχο κήπο.

 

Related Posts