0
You have 0 items in your cart
0
You have 0 items in your cart

Ίδρυση χωριού ΥΓΕΙΑΣ με χρήση ΕΜ στη ΓΕΩΡΓΙΑ στον ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟ, στη ΝΟΣΗΛΕΙΑ και στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΧΩΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Την 1η Ιουλίου 2022, Ο Οργανισμός Έρευνας EM EMRO υπέγραψε συμφωνία με αξιωματούχους του χωριού Κιτανακαγκουσούκου για την έναρξη ενός έργου που ονομάζεται «Δημιουργία ενός χωριού υγείας και πρόνοιας με χρήση ΕΜ μικροοργανισμών στο χωριό Kitanakagusuku», που επίσημα ηγείται η ιαπωνική κυβέρνηση, στοχεύει στην ενίσχυση της υγείας και της ευημερίας ενσωματώνοντας τη «κατοικία, τα τρόφιμα που θα παράγονται στην περιοχή και τον τουρισμό».

Χρονολογικό Ιστορικό

2017: EM Research Organization, Inc. (EMRO) συμμετείχε σε αυτό το έργο ως μέλος της επιτροπής του χωριού Kitanakagukusu.

2020: Η EMRO έγινε η πρώτη εταιρεία στον νομό της Οκινάουα που πιστοποιήθηκε ως “Regional Revitalization Promotion Corporation“.

2021: Η EMRO υπέβαλε αίτηση για την «Επιδότηση Προώθησης Ειδικού Προγράμματος

Το οποίο προωθήθηκε στο Υπουργικό Συμβουλίου της Οκινάουα» ώστε να υλοποιηθεί το έργο με την ονομασία «Κιτανακαγκουσούκου Χωριό EM Universal Village Project».

2022: Εγκρίθηκε η επιδότηση αυτού του έργου και ξεκίνησε η κατασκευή.

 

Σκοπός Οι κύριοι στόχοι αυτού του έργου είναι:

1. Να διατηρήσει μια ακμάζουσα κοινότητα με τοπική γεωργία και τουρισμός.

2. Να δημιουργήσει τοπική απασχόληση, να προωθήσει την τοπική παραγωγή και την τοπική κατανάλωση προϊόντων και αγαθών (τρόφιμα, και ενέργεια) και να δημιουργήσει «ένα ασφαλές χωριό όπου η γεωργία και η στέγαση είναι σε αρμονία και όπου οι άνθρωποι μπορούν να ζουν ειρηνικά , ότι και αν συμβεί”.

3. Να δημιουργηθεί ενεργειακή υποδομή που να καλύπτει όλο το χωριό.

Περίγραμμα έργου

Για να διασφαλιστεί τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ιδιωτικός τομέας που θα συμμετέχουν στην υλοποίηση αυτού του έργου, έγινε ακριβής σχεδιασμός, ο οποίος θα υλοποιηθεί σε έξι φάσεις.

Λεπτομέρειες Έργου

Φάση 1

Από τον Απρ. 2023: Έχει γίνει σχέδιο για την κατασκευή μιας εγκατάστασης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο με χρήση ανακυκλωμένων πόρων

Επίσης προβλέπεται από το 2025 μια εγκατάσταση ηλιακής υδροπονικής καλλιέργειας και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τοπική κατανάλωση. Αυτή η φάση θα αναπτυχθεί από την EMRO.

Φάση 2

Από το 2025: ανάπτυξη μιας φάρμας για πρακτική εμπειρία και αγροτουρισμό, ένα εστιατόριο που θα μαγειρεύονται τα προϊόντα παραγωγής των ντόπιων αγροτών και έναν κήπο με ποικιλία λουλουδιών. Θα υλοποιηθεί σε οικόπεδο δίπλα σε πάρκο για να προσελκύσει περισσότερους πελάτες στο κατάστημα απευθείας πωλήσεων και στο εστιατόριο του αγρότη. Αυτή η φάση θα αναπτυχθεί από την EMRO.

Φάση 3

Από το 2024: Σε αυτή τη φάση, θα αναπτυχθούν ιατρικές δομές και εγκαταστάσεις για να λειτουργήσουν ως κέντρο ιατρικών και διατροφικών υπηρεσιών, χώροι έκτακτης ανάγκης, ειδικοί χώροι για νοσηλευτική αποκατάσταση της υγειάς μετά από ατυχήματα ή ασθένειες , χώροι για ηλικιωμένους (γηροκομεία)

Αυτή η φάση σχεδιάζεται να αναπτυχθεί από τοπική ιατρική εταιρεία.

Φάση 4

Από το 2025: Σε αυτή τη φάση θα δημιουργηθούν αγροκτήματα για τους κατοίκους, την πρόνοια, τον αγροτουρισμό και την κοινότητα. Οι ασθενείς από ιατρικές και προνομιακές εγκαταστάσεις (εγκαταστάσεις Φάσης 3), θα μπορούν να μεταβούν στο νοσοκομείο και να υποβληθούν σε αποκατάσταση κατά τη διαμονή τους στις εγκαταστάσεις. Αυτή η φάση σχεδιάζεται να αναπτυχθεί από μια τοπική εταιρεία

Φάση 5

Από το 2025: Αυτό το έργο προβλέπει να εισαγάγει το «glamping» (glamorous + camping), μια εγκατάσταση εμπειρίας παραμονής στο θέρετρο για την προώθηση του πράσινου τουρισμού. Αυτή η φάση σχεδιάζεται να αναπτυχθεί από μια τοπική εταιρεία ιδιοκτησίας.

Φάση 6

Από το 2025: Σε αυτή τη φάση, σχεδιάζεται η κατασκευή κατοικιών χρησιμοποιώντας το Πρόγραμμα Υψηλής Ποιότητας, Βιώσιμης Αγροτικής Στέγασης. Αυτή η φάση θα ξεκινήσει με τη συνεργασία μιας κύριας εταιρείας και εταιρειών κατασκευής κατοικιών.

Περιήγηση στο έργο EM Universal Village – Βίντεο προσομοίωσης

Για όλον αυτό το σχεδιασμό θα χρησιμοποιηθεί άφθονο ΕΜ

Κα ΕΜ Χ ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΣΚΟΝΗ

Related Posts