0
You have 0 items in your cart
0
You have 0 items in your cart

Ο πρώτος αγρότης στην Ελλάδα με το λογότυπο των αυθεντικών ΕΜ®

Ο πρώτος αγρότης στην Ελλάδα που επιτρέπεται να χρησιμοποιεί το λογότυπο των αυθεντικών ΕΜ® είναι o Νίκος Θεοδωράκης και η σύζυγος του στην Παλαιόχωρα Κρήτης (Ν.Χανίων)

Ο Νίκος Θεοδωράκης, παλαίμαχος αγωνιστής της φυσικής καλλιέργειας πληροφορήθηκε για την τεχνολογία των ΕΜ® τον Νοέμβριο του 2007. Από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε τη δύναμη που κρύβεται πίσω από αυτήν την τεχνολογία. Η δραστηριότητά του είναι τα κηπευτικά, κυρίως ντομάτα χειμωνιάτικη (θερμοκήπιο). Ξεκίνησε αμέσως να παρασκευάζει ο ίδιος το ΕΜα, καθώς επίσης το ΕΜ5 και το ΕΜ με τα ζυμωμένα χόρτα (απαραίτητα σκευάσματα για τις καλλιέργειες).

Ξεκίνησε αμέσως να παρασκευάζει ο ίδιος το ΒΟΚΑΣΙ
Ξεκίνησε αμέσως να παρασκευάζει ο ίδιος το ΒΟΚΑΣΙ

ντομάτα χειμωνιάτικη (θερμοκήπιο)

Τον Σεπτέμβριο φύτεψε τις ντομάτες και από τον Νοέμβριο άρχισε να κάνει τις εφαρμογές των ΕΜ, ποτίζοντας τα φυτά με αραιωμένο ΕΜα, καθώς και διαφυλλικές επεμβάσεις με ένα αραιωμένο μίγμα από ΕΜα, ΕΜ5 και ΕΜ με τα ζυμωμένα χόρτα. Χρησιμοποίησε επίσης και ορυκτά της περιοχής του σε συνδυασμό με την ΕΜ Χ ΚΕΡΑΜΙΚΗ σκόνη για να δημιουργήσει ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για τη ζωή αυτών των μικροσκοπικών πλασμάτων.

Τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά:
Όχι μόνο δεν υπήρξε καμία ασθένεια στα θερμοκήπια, αλλά και ασθένειες που είχαν εμφανιστεί πριν από την εφαρμογή των ΕΜ, όπως ο περονόσπορος και ο τετράνυχος, εξαφανίστηκαν από το θερμοκήπιο.

ντομάτα χειμωνιάτικη (θερμοκήπιο).Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά:
Διπλάσια παραγωγή, γευστικά προϊόντα και όλα αυτά με λιγότερα έξοδα, διότι ο Νίκος περιόρισε τα λιπάσματα της αγοράς φτιάχνοντας ο ίδιος το δικό του λίπασμα με τη βοήθεια των μικροοργανισμών, το λεγόμενο Βοκάσι. Τα θεαματικά αποτελέσματα συνεχίστηκαν και έγιναν αιτία να επισκευθούν το φυτώριο πολλοί γεωπόνοι της περιοχής καθώς και το Γεωπονικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ηρακλείου.

 

Χρησιμοποίησε επίσης και ορυκτά της περιοχής του σε συνδυασμό με την ΕΜ Χ ΚΕΡΑΜΙΚΗ σκόνη
Χρησιμοποίησε επίσης και ορυκτά της περιοχής του σε συνδυασμό με την ΕΜ Χ ΚΕΡΑΜΙΚΗ σκόνη

αγγούριαΤον Απρίλιο συνέβη το εξής:
‘Eπρεπε να ξεριζωθούν οι ντοματιές για να φυτευτούν άλλα φυτά. Ο Νίκος για κάποιο λόγο καθυστέρησε να το κάνει και επέστεψε στο φυτώριο αυτό 15 ημέρες αργότερα για να ξεριζώσει τις ντοματιές. Όταν μπήκε μέσα, στην αρχή νόμισε ότι είχε μπεί στο φυτώριο του γείτονα. Αυτό που αντίκρυσε ήταν απίστευτο. Οι ντοματιές είχαν βγάλει εκατοντάδες λουλούδια και είχαν αρχίσει να δένουν πάλι καρπούς. Η σοδειά συνεχίστηκε μέχρι τον Ιούλιο αποδίδοντας άφθονους καρπούς. Οι ΕΜ έδωσαν στον Νίκο πλούσια σοδειά για την εμπιστοσύνη που τους έδειξε.

 

Πώς χρησιμοποίησε ο Νίκος το ΕΜα, το ΕΜ5 και το ΕΜ με χόρτα.

Στο πότισμα
Στην αρχή κάθε εβδομάδας 2 λίτρα ΕΜα το στρέμμα.
Στον καιρό της παραγωγής 1 λίτρο ΕΜα κάθε μέρα.

Ψεκασμούς
Κάθε εβδομάδα ένα μίγμα από ΕΜα, ΕΜ5 αραιωμένο στο νερό, 200 λίτρα νερό, 1 λίτρο ΕΜα, 500 γραμ. ΕΜ5

Όλες αυτές οι επεμβάσεις ήταν πάντα ανάλογες με τις συνθήκες υγρασίας του θερμοκηπίου.
Μετά από 13 χρόνια τα προϊόντα ζητούνται από τους πελάτες διότι χάρη στην χρήση των μικροοργανισμών, τα προϊόντα φημίζονται για την γεύση τους, το άρωμα τους και την ανθεκτικότητα τους στο χρόνο.

Related Posts