0
You have 0 items in your cart
0
You have 0 items in your cart

Αστικοί λαχανόκηποι

Τα λαχανικά σε μικρούς κήπους ή ακόμη και σε γλάστρες στα μπαλκόνια, εξασφαλίζουν τρόφιμα σε πολλές οικογένειες και παράλληλα ομορφαίνουν τα μπαλκόνια, οι ταράτσες και οι πόλεις.

Σε όλο τον κόσμο σχεδόν υπάρχουν αστικοί λαχανόκηποι.

Παράδοση στους μικρούς αστικούς κήπους έχει η Αυστρία, η Γερμανία, η Αμερική και ο Καναδάς, δυστυχώς η Ελλάδα μειονεκτεί στον τομέα αυτό.

Τα λαχανικά σε μικρούς κήπους

Η δυσκολία παραγωγής καρπών χωρίς χημικά είναι σχεδόν αδύνατη, έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι αποτρέπονται να παράγουν τροφή σε παρτέρια γλάστρες και μικρούς οικιακούς κήπους.

Η καινοτομία των ΕΜ του εφευρέτη ΔΡ. ΤΕΡΟΥΟ ΧΙΓΚΑ καθιστά δυνατή την καλλιέργεια λαχανικών και καρπών, χωρίς καθόλου φυτοφάρμακα.

Η γονιμότητα του εδάφους εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα βασικών θρεπτικών συστατικών σε μορφή διαθέσιμη για τα φυτά. Οι χουμικές ενώσεις αποτελούν αποθεματικό θρεπτικών ουσιών. Αποσυντίθενται πολύ αργά, μετατρέπονται σε μορφές που διατίθενται στα φυτά και απορροφώνται πλήρως από τις ρίζες. Λόγω του χούμου, το έδαφος είναι ικανό να παράγει σταθερές αποδόσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σταδιακά, αυτό το αποθεματικό εξαντλείται και εάν ο νέος σχηματισμός χούμου, για κάποιο λόγο είναι πιο αργός από την κατανάλωσή του, η απόδοση αρχίζει να μειώνεται την οποία παρατηρούμε σε εδάφη που υφίστανται εντατική εκμετάλλευση και ταυτόχρονα ακατάλληλα καλλιεργούνται και γονιμοποιούνται.

Ένας τρόπος να γίνει η γη μας γόνιμη είναι να κάνουμε το ΒΟΚΑΣΙ. Το ΒΟΚΑΣΙ είναι ένα ιδιοπαραγόμενο λίπασμα με οργανικά υλικά όπως π.χ. υπολείμματα κουζίνας, γκαζόν, θρυμματισμένα κλαδιά κλπ., είναι έτοιμο προς χρήση σε μόλις 8 εβδομάδες. Το ΒΟΚΑΣΙ διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά και δίνει τροφή στο έδαφος το οποίο γεμίζει με δισεκατομμύρια αποτελεσματικούς μικροοργανισμούς και τους μεταβολίτες τους όπως βιταμίνες, οργανικά οξέα, ακόμη και φυσικά αντιβιοτικά.

Για κάνετε τον κήπο σας την γλάστρα, η στα παρτέρια σας, με την μέθοδο των ΕΜ χρειάζεστε:

Related Posts