0
You have 0 items in your cart
0
You have 0 items in your cart

Πως δημιουργώ Χούμους με τους μικροοργανισμούς ΕΜ

www.emhellas.com

Η γονιμότητα του εδάφους εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα βασικών θρεπτικών συστατικών σε μορφή διαθέσιμη στα φυτά. Οι χουμικές ενώσεις αποτελούν αποθεματικό θρεπτικών ουσιών. Αποσυντίθενται πολύ αργά, μετατρέπονται σε μορφές που διατίθενται στα φυτά και απορροφώνται πλήρως από τις ρίζες. Λόγω του χούμου, το έδαφος είναι ικανό να παράγει σταθερές αποδόσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σταδιακά, αυτό το αποθεματικό εξαντλείται και εάν ο νέος σχηματισμός χούμου για κάποιο λόγο είναι πιο αργός από την κατανάλωσή του, η απόδοση αρχίζει να μειώνεται, την οποία παρατηρούμε σε εδάφη που υφίστανται εντατική εκμετάλλευση και ταυτόχρονα ακατάλληλα καλλιεργούνται και γονιμοποιούνται.

Το ΒΟΚΑΣΙ είναι έτοιμο σε μόλις 8 εβδομάδες

Το ΒΟΚΑΣΙ διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά και δίνει τροφή στο έδαφος το οποίο γεμίζει με δισεκατομμύρια αποτελεσματικούς μικροοργανισμούς και τους μεταβολίτες τους όπως βιταμίνες, οργανικά οξέα, ακόμη και φυσικά αντιβιοτικά.

Το ΒΟΚΑΣΙ είναι έτοιμο να δημιουργηθεί. Η διαδικασία ζύμωσης δεν είναι μόνο καλή για το έδαφος είναι για το περιβάλλον και για εσάς.

Μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 62% σε σύγκριση με την απλή κομποστοποίηση. Ο άνθρακας δεν διαχέεται στον αέρα αλλά επαναφέρεται στο έδαφος.

 

ΣΥΝΤΑΓΗ

Χρησιμοποιούμε για 1 τόνο 30% Βιομάζα (κοπριά)
60% oποιoδήποτε οργανικό υλικό (άχυρο, κλαδέματα, φύλλα, χόρτα)
12kg Αργιλούχο Χώμα ή Μπετονίτη
12kg θρυμματισμένα κοχύλια (AEGIR)

Κατά τη διαδικασία του ανακατέματος των υλικών χρησιμοποιούμε 2-5 λίτρα ενεργοποιημένο EM-1®m³, που το διαλύουμε σε τόσο νερό ώστε να πετύχουμε μία υγρασία 35-40%. Λαμβάνουμε πάντα υπόψη την υγρασία των υλικών που θέλουμε να κομποστοποιήσουμε.

www.emhellas.com

Η διαδικασία της ζύμωσης.

Αφού θα έχει επιτευχθεί η υγρασία 35-40% των υλικών, σκεπάζουμε με ένα πλαστικό ώστε να επιτύχουμε την αναερόβια ζύμωση.

Η ζύμωση είναι έτοιμη σε 8 εβδομάδες.

Related Posts