0
You have 0 items in your cart
0
You have 0 items in your cart

Πως εφαρμόζεται η ΕΜ Τεχνολογία σε Κατασκευές

Το πρώτο Σπίτι – EM και ο Οικισμός Hikari

Στην πίσω πλευρά της Τράπεζας Sakura, πλησίον του Σταθμού Μετρό Nischi-Ogikubo του Τόκιο,υπάρχει ένας οικισμός ονόματι Hikari (ακτίνα του Ήλιου). Σε αυτόν τον οικισμό χρισιμοιποιήθηκε έως την τελευταία λεπτομέρειά της, η σχεδιαθείσα από εμένα τεχνολογία – EM
Η εγκατάσταση περατώθηκε τον Νοέμβριο 1996.

Ο ιδιοκτήτης κος Hirakra, είναι ένας ενθουσιώδης οπαδός της κίνησης-EM, επισκεύθηκε έγκαιρα την βιβλιοθήκη Gushikawa, του Νομού Οκινάβας (στην βιβλιοθήκη χρησιμοποιήται παραδειγματικά η τεχνολογία ΕΜ, ώστε τα νερά της αποχέτευσης με την ειδική επεξεργασία είναι πόσιμης ποιότητος), καθώς και το σπίτι ΕΜ (το Σπίτι το οποίο σκέπτεται την Παγκόσμια Υγεία,ιδιοκτησίας του Tadao Higa).
Σε αυτό το οίκημα έγινε πραγματικότητα η τεχνολογία – EM και ο κος Hirakata ίδρυσε αυτό τον οικισμό με βάση τις δικές του έρευνες.
Ο χαρακτηρισμός Οικισμός Hikari προέρχεται από τα βακτηρίδια φωτοσύνθεσης,τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των ΕΜ και οδηγούν στην αναβίωση όλων των πραγμάτων.
Οταν κανείς επισκέπτεται τον οικισμό,έχει την εντύπωση ότι πράγματι ο Οικισμός λάμπει στις ακτίνες του Ήλιου.
Η κατασκευή του κτηρίου Hikari, άρχησε πράγματι ήδη με την βελτίωση του εδάφους. Ο κ. Hirakata αναζωογόνησε όλα τα υπάρχοντα παλαιά πηγάδια και ψέκαζε καθημερινά το έδαφος με ΕΜA ώστε να διαβρέχεται καλά.
Με αυτόν τον τρόπο ενδυνάμωσε τα μαγνητικά κύματα του εδάφους.
Οταν μετά από 20 ψεκάσματα μετρήθηκε ο χρόνος κατά τον οποίο πίστευε ότι τα ΕΜ είχαν φτάσει σε κάθε γωνία έως ένα σταθερό βάθος,διαπίστωσε ότι είχε δημιουργηθεί ένα μηδενικό μαγητικό πεδίο.
Αφού διαπιστώθηκε αυτό άρχισαν οι οικοδομικές εργασίες,κατά τις οποίες έγινε παντού, φυσικά επεξεργασία των δομικών υλικών με ΕΜ.
Στο τσιμέντο αρκούσε μία προσθήκη EM-1, αλλά για κάθε εδεχόμεο προσετέθηκε σε αυτό και EM-Z καθώς επίσης και EM-X.
Τα τούβλα κατασκευάσθηκαν με κεραμικό υλικό ΕΜ-X ενώ και η επεξεργασία του εσωτερικού εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε με ΕΜ.
Για την ανακύκλωση του ύδατος, χρησιμοποιήθηκε ένα σύστημα κατά το οποίο βελτιώθηκε και πάλι η μέθοδος της βιβλιοθήκης Gushikawa.
Τελικά αποφασίστηκε να κατασκευαστεί ένα φίλτρο απο κεραμικό EM-X.

Με την ενίσχυση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων – EM, προέκυψε ένα ενεργό μαγνητικό πεδίο κατά το οποίο εξουδετερώθηκαν οι μαγνητικές δυνάμεις του Βορείου και Νοτίου Πόλου.
Όταν κανείς κατασκευάζει σπίτια, εργοστάσια ή καταστήματα σε ένα έδαφος ενός μηδενικού μαγνητικού πεδίου, αυτό “ανθίζει“.
Για το πιό σύγχρονο αυτή τη στιγμή Feng-shui το μηδενικό μαγνητικό πεδίο εδάφους είναι επίσης κατάλληλο. Αυτό το είδος εδάφους ονομάζεται επίσης iyashino-chi (chi σημαίνει έδαφος).

To iyashiro-chi της Θεωρίας Feng-shui δεν είναι όμως διαθέσημο απεριόριστα.
Όμως με την χρήση της Τεχνολογίας ΕΜ είναι δυνατόν να μετατραπεί το “Kegare-chi” (ακάθαρτο έδαφος) σε ένα “iyashiro-chi”.
Αυτός είναι ο λόγος για την γενική εκτίμηση την οποία έχει το “Hikari”.
Κατά πάσα πιθανότητα η διάρκεια ζωής του Οικισμού θα είναι μεγαλύτερη του διπλασίου και η εξοικονόμηση ενέργειας, ψύξης και θέρμανσης καθώς και η ανακύκλωση του ύδατος θα υπερβεί το 30 έως 40%.
Για τους ανθρώπους οι οποίοι κατοικούν εκεί το Σπίτι θα είναι θεραπευτικό και υγιεινό.
Το αρχικά εξελιγμένο σπίτι ΕΜ,το οποίο προηγήθηκε από αυτό το “Hikari”, είναι το Σπίτι το οποίο σκέπτεται την υγεία της γής από την Οκινάβα.
Είναι το πρώτο σπίτι ΕΜ, στό οποίο εφαρμόστηκε η Τεχνολογία ΕΜ στις σύγχρονες ιδιωτικές κατοικίες.
Ο τωρινός ιδιοκτήτης Higa, ο οποίος παρά την συνωνυμία δεν είναι συγγενής μου, διευθύνει μιά αρχιτεκτονική επιχείρηση και κατοικεί από άνω του ενός έτους στην κατασκευασθείσα κατοικία.
Με την ίδρυση περισσοτέρων Οικιών ΕΜ , ο κύριος Higa , απέκτεισε εμπερίες, βάσει των οποίων μεγαλύτερη σημασία έχει το έδαφος από το ίδιο το σπίτι.
Ακριβώς έτσι όπως και ένα ξηρό έδαφος ακόμα και άν η σπορά είναι καλή δεν είναι δυνατόν να καλλιεργηθεί, έτσι και ένα σπίτι δεν θα είναι καλό σε ένα ασθενές έδαφος.
Γι αυτό τον λόγο με την χρήση ΕΜ και ξυλανθράκων, το έδαφος καθαρίζεται – ακριβώς σαν να αποκτά έτσι δύναμη – και πραγματοποιείται μια πολλαπλή δραστηριότητα μικροοργανισμών.
Κατά την κατασκευή του Σπιτιού, έγινε πλήρης εκμετάλλευση της Τεχνολογίας – EM.
Δεν είναι δυνατόν ασφαλώς να χτιστεί κανένα ιδεώδες σπίτι εάν πρόκειται για ακάθαρτο έδαφος.
Αυτή τη στιγμή η διαφάνεια του ανακυκλωμένου ύδατος στο Σπίτι του κ.Higa, ανέρχεται σε περισσότερο από 7 μέτρα. Αυτό το νερό χρησιμοποιείται τόσο για το πλύσιμο των ρούχων όσο και για το λουτρό.
Μετά την νέα κατασκευή, δεν υπήρξε κανένας χρωματισμός ούτε καμία οσμή υλικών. Εδώ συλλέχτηκαν διάφορα στοιχεία, των οποίων το αποτέλεσμα ήταν πολύ ευχάριστο.

Χρήσεις των ΕΜ (Ενεργοί Μικροοργανισμοί) στις Υπέργειες και Υπόγειες Κατασκευές, καθώς και στην Κηποτεχνική

Επίσης και κατά τις υπέργειες και υπόγειες κατασκευές, οι ΕΜ δεν είναι άγνωστοι.
Στο τσιμέντο και το αρχικό έδαφος αναμιγνύεται κεραμικό υλικό – EM σε σκόνη ώστε το ακάθαρτο έδαφος να μετατραπεί σε iyashiro-chi.
Το μπετόν και ο σοβάς με αυτόν τον τρόπο αποκτούν αντιβακτηριδιακή δράση,πράγμα το οποίο αυξάνει την αντοχή του μπετόν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντού Iwasaki από το Αmron – AG,αφαιρείται το καλούπι του μπετόν, μετά περίπου από μια μέρα.
Το μπετόν στεγνώνει γρήγορα και αποκτά μια πετρώδη ιδιότητα. Αυτό είναι το φαινόμενο το οποίο δημιουργείται όταν με τα αντιοξειδωτικά κύματα των ΕΜ, μικραίνουν τα μόρια του ύδατος και ενδυναμώνουν τις επιφάνειες των ορίων του τσιμέντου, ενεργά.

Ως αποτέλεσμα είναι η μεγένθυση της εξωτερικής επιφάνειας των επί μέρους συστατικών των ενώσεων, ενώ συγχρόνως αυξάνεται η κινητική κατά την οποία τα μόρια του ύδατος γίνονται τόσο μικρά ώστε προκείπτει μια κατάσταση κατά την οποία το ύδωρ είναι εύκολο να εξατμιστεί.
Επιπλέον η συμμετοχή της φυσικής ενέργειας, ασκεί εκ των έξω μέσω των κεραμικών ΕΜ-X μια επίδραση μέσω της συνταλάντευσης και συνήχησης.
Οχι μόνο στο τσιμέντο αλλά και στον άργιλο και σε όλα τα είδη επίχρωσης ,η προσθήκη κεραμικών ΕΜ-Χ, συμβάλλει σε ένα γρήγορο στέγνωμα.
Υλικά όπως, στάχτη άνθρακος και μπάζα ,άμμος και χαλίκια, είναι δυνατόν με την επεξεργασία ΕΜ ή με την προσθήκη κεραμικών EM-X κατά την διαδικασία δημιουργίας λειτουργικών στρωμάτων οδοποιίας ή δομικών υλικών, να επαναξιοποιηθούν.
Οταν χρησιμοποιεί κανείς επίσης στάχτη από άνθρακα, υπολείμματα υψηκαμίνου και κάθε είδους υπολείμματα,άμμο,στάχτη χυτηρίων,γυαλί και λυματολάσπη, εάν χρησιμοποιείται σε κάθε διαδικασία ΕΜ συνεργιτικά, λαμβάνεται ένα μείγμα το οποίο δύναται κανείς να επεξεργαστεί ως άμμος.
Αυτό το μείγμα είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί επίσης ως μέσον καθαρισμού ποταμών, λιμνών, ακτών, μικρών τεχνιτών λιμνών, όρμων καθώς και για τον βυθό της θαλάσσης. Όταν χρησιμοποιηθεί σε περιοχές ψαρεύματος και σε κυματοθραύστες,οι μικροοργανισμοί ΕΜ, έχουν μεγάλη δύναμη τόσο στην ανάπτυξη βρύων της θαλάσσης, όσο και στην αναγέννση πηγών ψαρέματος.

Επίσης όμως και στην κηποτεχνική,χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο η Τεχνολογία – ΕΜ κατά την οποία χρησιμοποιείται επιπλέον η συνήθης μέθοδος των κεραμικών ΕΜ και ΕΜ-X.
Κατά την αναδάσωση ραντίζεται συγχρόνως με την προετοιμασία του εδάφους διάλυμα ΕΜ-X και ΕΜ-1 αραιομένο σε αναλογία 1/1000 έως 1/2000. Η ίδια μέθοδος χρησιμοποιείται επίσης κατά την φύτευση δασυλλίων, όπου διαπιστώνεται μια σημαντική αύξηση του συντελεστού ανάπτυξης καθώς επίσης και την ανάπτυξη των φυτών στο αρχικό τους στάδιο
(φυτώρια).
Τα υπολείμματα των φυτών των κήπων, τεμαχίζονται και διασκορπίζονται γύρω από τις ρίζες των δένδρων.
Ο ψεκασμός ενός διαλύματος ΕΜ σε αναλογία 1/500 και 1/1000 έχει ώς αποτέλεσμα μια βελτιωμένη επίδραση και μια τέλεια ικανότητα συγκράτησις ύδατος από τα δένδρα.
Η δράση της Phytonzid (ενισχυτική ουσία σαν αντιβιοτικό) στα δένδρα τα οποία έχουν μεγαλώσει με ΕΜ, έχει αυξηθεί σημαντικά. Έτσι η εισαγωγή των ΕΜ στα φυτώρια αύξησε σημαντικά την σημασία τους στην κηπευτική.

Από το βιβλίο του Dr. Teruo Higa με τον Τίτλο Ενεργοί Μικροοργανισμοί (EM)
Μια Επαναστατική Τεχνολογία κάνει τον γύρο του Κόσμου (Ιαπωνική, Γερμανική)

 

Related Posts