0
You have 0 items in your cart
0
You have 0 items in your cart

4 Λόγοι που τα νοσκομεία επιλέγουν ΕΜ®

Για τη προστασία του περιβάλλοντος σε ένα νοσοκομείο στην επαρχία Chainat στη Ταϊλάνδη καθαρίζονται όλα τα πατώματα με ενεργοποιημένο ΕΜ1. Στη Ταϊλάνδη περισσότερα από 30 νοσοκομεία χρησιμοποιούν ΕΜ® και ένα από αυτά είναι το “Wat Sing Hospital”. Βρίσκεται στην επαρχία Chainat που είναι στη κεντρική Ταϊλάνδη βόρεια της Βανγκόγκ. Εφαρμόζουν το ΕΜ® για τους παρακάτω 4 λόγους:

1. Για να μειώσουν τη χρήση χημικών
2. Για να καταστέλλουν ανεπιθύμητες οσμές
3. Για προστασία του περιβάλλοντος
4. Για να μειώσουν τα έξοδα του νοσοκομείου

Φτιάχνουν ενεργοποιημένο ΕΜ με 1 λίτρο ΕΜ1, 1 λίτρο μελάσα, 20 λίτρα νερό και 2 κιλά Kaffir lime και μετά το αφήνουν να ενεργοποιηθεί για 7 μέρες. Προσθέτοντας το Kaffir lime μυρίζει υπέροχα. Συνήθως 1000 λίτρα νερού χρησιμοποιούνται μαζί με το ενεργοποιημένο ΕΜ1. Το σαπούνι ΕΜ® χρησιμοποιείται για να καθαρίζουν τις τουαλέτες και ενεργοποιημένο ΕΜ1 που περιέχει λεμονόχορτο ψεκάζεται στο χώρο για να κατασταλούν οι δυσάρεστες οσμές. Λόγω μείωσης των άσχημων οσμών, το νοσοκομείο έχει λιγότερα κουνούπια και άλλα έντομα. Επίσης χρησιμοποιούν ενεργοποιημένο ΕΜ® για να σφουγγαρίζουν τα πατώματα.
Για τα πλυντήρια χρησιμοποιούν 200 ml ενεργοποιημένου ΕΜ® και 200 ml ΕΜ® σαπούνι για 15-20 κιλά ρούχα. Για να καθαρίζουν τo ασθενοφόρο, χρησιμοποιούν 10 ml ενεργοποιημένου ΕΜ1, 10 ml ΕΜ® σαπούνι και 10 λίτρα νερό. Για τα πιάτα, 100 ml ενεργοποιημένου ΕΜ1 και 100 ml σαπούνι. Το σαπούνι φτιάχνεται με kaffir lime.

Το ΕΜ® χρησιμοποιείται για την επεξεργασία λυμάτων. Το νερό αποχέτευσης από το νοσοκομείο, το εστιατόριο και τα πλυντήρια στραγγίζονται στη λίμνη καθαρισμού. Κάθε βδομάδα, 50 λίτρα
ενεργοποιημένου ΕΜ1 χύνεται μέσα στη λίμνη. Επειδή χρησιμοποιούν το ενεργοποιημένο ΕΜ 1 για το καθαρισμό του νοσοκομείου, το νερό αποστράγγισης δεν περιέχει πολλά χημικά. Επομένως η επεξεργασία λυμάτων είναι ομαλή και δεν κοστίζει πολύ.

Τα απορρίμματα της κουζίνας αναμιγνύονται με ΕΜ Βοκάσι για να φτιάξουν κομπόστ. Χρησιμοποιώντας αυτό το κομπόστ, το χώμα είναι έτοιμο για το κήπο λαχανικών. Κάποια από τα λαχανικά που καλλιεργούνται εδώ χρησιμοποιούνται στη κουζίνα του νοσοκομείου.
Ο πίνακας 1 δείχνει ότι το 2003 ήταν ο πρώτος χρόνος που το νοσκομείο Watsing άρχισε να χρησιμοποιεί τη τεχνολογία των ΕΜ®, φαίνεται η μεγάλη μείωση του κόστους. Ο λόγος που τα κόστη
αυξήθηκαν σταδιακά από το 2003 είναι ότι αυξήθηκε και ο αριθμός ασθενών. Επίσης φτιάχνουν περισσότερο ενεργοποιημένο ΕΜ® και το δίνουν στη κοινότητα.
Τo ΕΜ® επίσης χρησιμοποιείται και στο πλύσιμο των αυτοκινήτων. Χρησιμοποιούν ενεργοποιημένο ΕΜ® και ΕΜ® σαπούνι.

 

Related Posts