0
You have 0 items in your cart
0
You have 0 items in your cart

Χρήση του ενεργοποιητή εδάφους για καλλιέργεια Λεβάντας

Χρήση του ενεργοποιητή εδάφους για καλλιέργεια Λεβάντας

Η A. LAVENDER. COM. Inc. ιδρύθηκε το 2014. Άρχισαν να χρησιμοποιούν τη τεχνολογία των ΕΜ σε ένα εκτάριο γης που είχε καταστραφεί από το τσουνάμι του μεγάλου ανατολικού ιαπωνικού σεισμού το 2011. Προσπάθησαν να καλλιεργήσουν λεβάντα και άλλα βότανα χωρίς να χρησιμοποιούν παρασιτοκτόνα και χημικά λιπάσματα.

Η LAVENDER. COM έλαβε το ενεργοποιημένο ΕΜ 1 δωρεάν, ως μέρος των δραστηριοτήτων της εθελοντικής ομάδας των ΕΜ. Καλλιεργούν βότανα κυρίως για μεταποίηση σε προϊόντα όπως αιθέρια έλαια και ανθόνερο, αλλά επίσης η αποστολή τους είναι να παρέχουν θεραπεία και ζωντάνια στους γείτονες που υπέστησαν το πλήγμα του τσουνάμι κι έτσι ανοίγουν τους κήπους στο κοινό κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας των φυτών.

Ο κύριος Yoshida, πρόεδρος της LAVENDER .COM, έχει δεσμευτεί να εξασφαλίζει ένα ασφαλές περιβάλλον καλλιέργειας, στοχεύοντας σε μια κυκλική καλλιέργεια. Ιδιαίτερα δίνει μεγάλη σημασία στη ποιότητα της λεβάντας για να κατασκευάζονται υψηλής ποιότητας αιθέρια έλαια που θα χρησιμοποιηθούν για την ευημερία της υγείας των ανθρώπων.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΜ

Αρχικά, το χωράφι ήταν ένα σκληρό έδαφος από πηλό, που είχε κοπεί από τα βουνά και διαβρωθεί από το τσουνάμι. Το ενεργοποιημένο ΕΜ 1 μαζί με το ΕΜ κομπόστ προστέθηκαν για τη προετοιμασία του εδάφους και μετά φυτεύτηκαν τα φυτά. Συνέχεια χρησιμοποιούσαν το ενεργοποιημένο ΕΜ 1 για το πότισμα και το ψέκασμα των φυτών.

Το φίνο υπόλειμμα λεβάντας που παράγεται, αναμειγνύεται με ΕΜ και σφραγίζεται για τη διαδικασία ζύμωσης. Άλλα μεγάλα υπολείμματα και ζιζάνια καίγονται για να γίνουν στάχτη και επιστρέφουν στο κτήμα λεβάντας σαν λίπασμα. Η καλλιεργημένη έκταση το πρώτο χρόνο ήταν 0,15 εκτάρια και μετά επεκτάθηκε στα 0,5 εκτάρια το δεύτερο χρόνο.

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πριν χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία των ΕΜ, το χώμα ήταν κακό στην αποστράγγιση και σε θρεπτικά συστατικά. Επίσης το έδαφος ήταν πήλινο και σκληρό. Όμως μετά τη χρήση του ΕΜ το χώμα μετατράπηκε σε μαλακό, με εκπληκτική ταχύτητα και ήταν πιο κατάλληλο για καλλιέργεια.

Πριν έπαιρνε πολύ χρόνο η αποστράγγιση του νερού που συσσωρεύονταν στις άκρες, αλλά μετά τη χρήση του ΕΜ για ένα χρόνο ήταν εφικτό να περπατάει κανείς ακόμα και αμέσως μετά τη βροχή. Περίπου 13.000 φυτά δύο ποικιλιών λεβάντας “Lavandin” και “English lavender” είναι σε πλήρη άνθιση όλο το χρόνο.

Η αντιπρόεδρος κυρία Okoda, πιστεύει ότι η περιποίηση των λουλουδιών στο κήπο την κάνει να αισθάνεται θεραπευμένη και με καλύτερη κατάσταση υγείας. Πιστεύει ότι οφείλεται στη δύναμη των ΕΜ.

Προϊόν που χρησιμοποιείται για την Ελλάδα ονομάζεται ΕΜ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΤΗΣ ΕΔΑΦΟΥΣ

Related Posts