0
You have 0 items in your cart
0
You have 0 items in your cart

Θεραπεία του κόλπου AMUR με ΕΜ MUDBALLS

Ο ΚΟΛΠΟΣ AMUR ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΜΕ ΕΜ® MUDBALLS

(ΜΠΑΛΕΣ ΛΑΣΠΗΣ)
ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ, ΡΩΣΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Ο κόλπος Amur, στην ανατολική θάλασσα βρίσκεται κοντά στο Βλαδιβοστόκ και είναι γνωστός για τη βιομηχανική του περιοχή. Το μέγεθος του κόλπου είναι 35.000 km2, 3 m βάθος. Ένα από τα πιεστικά προβλήματα του κόλπου, ειδικά στο βορειανατολικό τμήμα, είναι η εισροή ρύπων λυμάτων, από τις παράκτιες επιχειρήσεις της πόλης.

Το 2013, ο όγκος των λυμάτων που εισέρχονταν στο κόλπο, ανέρχονταν σε περίπου 46 εκατομμύρια m3 ανά χρόνο (61% των λυμάτων δεν υποβλήθηκαν σε επεξεργασία ή υποβλήθηκαν σε ανεπαρκή επεξεργασία).
Η συνεργάτης της Εmro στη Ρωσία η Primorskiy EM-Center μαζί με τη δημόσια οργάνωση Rostok και εθελοντές από το τμήμα οικολογίας, το ανατολικό ομοσπονδιακό πανεπιστήμιο, ετοίμασαν 30.000 EM Mudballs στις 11 Ιουλίου το 2016. Μετά, στις 18 Ιουλίου τις έριξαν στο κόλπο.

Ο κόλπος παρακολουθούνταν για τρεις μήνες (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2016).

  1. Το ινστιτούτο έρευνας, τεχνολογίας και μικροβιολογίας του Somov στο Βλαδιβοστόκ, διενήργησε τον υγειονομικό μικροβιολογικό έλεγχο της ποιότητας του θαλάσσιου νερού. Πάρθηκαν δείγματα από τρία σημεία του κόλπου, μια φορά κάθε δέκα μέρες.
  1. Η υγειονομική χημική ανάλυση πραγματοποιήθηκε από τον επιδημιολογικό έλεγχο του Βλαδιβοστόκ. Τα δείγματα νερού και ιζήματα του πυθμένα συλλέγονταν κάθε μήνα από δύο σημεία.
  1. Οι γεωχημικές μελέτες αερίου του θαλάσσιου νερού και των δύο ιζημάτων πραγματοποιήθηκαν από το ωκεανολογικό ινστιτούτο ειρηνικού. Και τα δύο δείγματα ιζημάτων συλέγγονταν κάθε μήνα από δύο σημεία.

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών ερευνών του θαλάσσιου νερού μετά τη χρήση των ΕΜ mudballs έδειξαν σημαντική μείωση στη συγκέντρωση εντεροβακτήριων, ειδικά στα κοινά κολοβακτηρίδια και κολιφάσες.
Με βάση τη δυναμική των αλλαγών στη περιεκτικότητα σε νιτρικά και αμμωνία στα ιζήματα πυθμένα από τα σημεία που διερευνήθηκαν σε αυτό το έργο, σε σύγκριση με τα σημεία που διερευνήθηκαν στο παρελθόν, μπορεί να βγει το συμπέρασμα ότι η διαδικασία καταστροφής της οργανικής ύλης στα ιζήματα πυθμένα έχει γίνει πιο ενεργή.

Υλικά για την κατασκευή των MUDBALLS ΕΜ®

ΥΛΙΚΑ: Χώμα, πιτυρούχο ΕΜ® ΒΟΚΑΣΙ, ΕΜ 1® ενεργοποιημένο (ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΤΗ ΕΔΑΦΟΥΣ)

  • 1 Κιλό πιτυρούχο ΕΜ® ΒΟΚΑΣΙ
  • 1 Κιλό Χώμα
  • 1 Koυταλάκι του γλυκού ΕΜ Χ κεραμικό σε σκόνη (προαιρετικό)
  • 500 ml ΕΜ 1® Ενεργοποιημένο (ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΤΗΣ ΕΔΑΦΟΥΣ)

Αναμειγνύουμε τα υλικά πολύ καλά και πλάθουμε μπάλες (μέγεθος μπαλάκι του τένις)
Ακολούθως τις αφήνουμε για 10-14 ημέρες να στεγνώσουν και τις χρησιμοποιούμε

(1 DANGO για ένα m3)

 

Related Posts