0
You have 0 items in your cart
0
You have 0 items in your cart

Αναβίωση τουριστικής λίμνης στο Μεξικό

ΤΟ ΕΜ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Το Paseo de Los Lagos είναι ένα γραφικό συγκρότημα με τρεις λίμνες που περιβάλλονται από κήπους, δρομάκια και δάσος. Ξεκίνησε με ένα φράγμα που υπάρχει στην περιοχή από το 19ο αιώνα. Μια εταιρία κλωστοϋφαντουργίας έχτισε αυτό το φράγμα για να παράγει ηλεκτρισμό για το εργοστάσιο. “Αιχμαλώτισαν” το νερό από τη πηγή Talalmecapan, που αρχικά χρησιμοποιούνταν για οικογενειακές εκδρομές.

Όταν έκλεισε το εργοστάσιο, η λίμνη εγκαταλείφθηκε. Στο κυβερνήτη Ραφαέλ Μουρίλλο Βιδάλ ανατέθηκε να σώσει, ομορφύνει και επεκτείνει το χώρο κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Γι’ αυτό το σκοπό κατασκευάστηκαν δύο ακόμα λίμνες που προστέθηκαν στην ήδη υπάρχουσα. Οι λίμνες γεμίσαν με νερό το 1970 και το 1973 ξαναλειτούργησαν.


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

  • Άσχημες οσμές
  • Κακή όψη, μαύρα νερά με απόβλητα
  • Ευτροφισμός λόγω υπερβολικής οργανικής ύλης
  • Ασθένειες στα υδρόβια είδη
  • Συσσώρευση λάσπης που προκαλείται από συσσώρευση σηπτικής ύλης που πετιέται κατευθείαν στο νερό

Οι λίμνες του φράγματος (Lagos del Dique) είναι σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα και έσοδο για τους ανθρώπους της περιοχής. Οι κοινωνικές επιπτώσεις συμβαδίζουν με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΜ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΟΚ: 2500 L/ ha/ μήνα ενεργοποιημένου ΕΜ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ: 3 μήνες
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ: 300 L/ ha/ μήνα
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ: 4 ΜΗΝΕΣ

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα για τη προστασία του περιβάλλοντος οι λίμνες ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση αποσύνθεσης και μειωμένη ποιότητα νερού για δεκαετίες. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι οι άσχημες μυρωδιές εξαλείφθηκαν με μερικούς μήνες δουλειάς. Επιπρόσθετα, το χρώμα της λίμνης δείχνει τη βελτίωση, η υδρόβια ζωή πολλαπλασιάζεται.
Ο κύριος Γκαρσία κυβερνήτης της πολιτείας Βερακρούζ, επιθεωρώντας τις λίμνες του φράγματος στη Xalapa μετά τη χρήση της τεχνολογίας ΕΜ λέει:
“Όχι μόνο η ποιότητα του νερού βελτιώθηκε αλλά επίσης η υδρόβια ζωή επέστρεψε λόγω του αυξημένου ποσού οξυγόνου στο νερό. Εξεπλάγην με τα αποτελέσματα του οκτάμηνου δοκιμαστικού προγράμματος που έκανε το νερό καθαρότερο και ελέγχθηκε η κακοσμία.”

Πηγή: EMRO

Related Posts