0
You have 0 items in your cart
0
You have 0 items in your cart

Το ΕΜ® για βιώσιμη κοινωνία

Το ΕΜ® για βιώσιμη κοινωνία

Cajica, Κολομβία

Η Cajica είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται 39 χιλιόμετρα βόρεια από τη πρωτεύουσα της Κολομβίας, τη Βογκοτά. Το 2008 η δημοτική διοίκηση της πόλης με την υποστήριξη της Fundases, η συνεργάτης της Emro στη Κολομβία, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για επαναχρησιμοποίηση των οικιακών απορριμμάτων από τους ντόπιους.

Για να γίνει αυτό, αναμείχθηκε ο εκπαιδευτικός τομέας, για να οργανώσει συνεδρίες για την εξάσκηση και εργαστήρι για τη κοινότητα της Cajica, ζητώντας την ευαισθητοποίηση για
περιβαλλοντικά θέματα και τα θέματα υγείας. Το πρόγραμμα είχε τεράστια επιτυχία. Έγινε ένα εξαιρετικό μοντέλο που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΜ®

Κατά τη διάρκεια των χρόνων, η Fundases συνέχισε να στηρίζει τη πόλη προμηθεύοντας με δεξαμενές ΕΜ 1 το πρόγραμμα και το εργαστήρι για να φτιάχνουν ενεργοποιημένο ΕΜ® και βοκάσι.

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σήμερα το 50% των 70.000 κατοίκων της πόλης παίρνουν μέρος σ’αυτό το πρόγραμμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2020, 22% των οικιακών απορριμμάτων ξαναχρησιμοποιήθηκαν σαν οργανικά λιπάσματα. Γι’ αυτό το λόγο η Cajica συνεχίζει να είναι μια από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον πόλεις στη Κολομβία.
Αυτό το πρόγραμμα είχε σαν αποτέλεσμα 27% μείωση των συνολικών αποβλήτων που θα μεταφέρονταν σε χώρο υγειονομικής ταφής.

Η πόλη ηγείται του διεθνούς συνεδρίου στερεών αποβλήτων, που ήδη έχει πραγματοποιηθεί δύο φορές με τη συμμετοχή σχετικών ειδικών ομιλητών στο θέμα.

Fundases
Carerra 74A 80-57, Bogotá, Colombia
tel: +57.1.430.4454
fax: +57.1.430.8997
e-mail: omdfundases@fundases.com
web: em-la.com

Πηγή: EMRO

Related Posts