0
You have 0 items in your cart
0
You have 0 items in your cart

Αυτοβιώσιμος ζωολογικός κήπος

ΑΥΤΟΒΙΩΣΙΜΟΣ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
Curacao, ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ

Το Curacao είναι μια συστατική χώρα του βασιλείου της Ολλανδίας και βρίσκεται στη Καραϊβική. Ο ζωολογικός κήπος είναι γνωστό ότι είναι φιλικός προς το περιβάλλον, όπου οι
επισκέπτες μπορούν να μάθουν και να βιώσουν τα ζώα και τη φύση. Αρχικά ήταν ένας βοτανικός κήπος που αργότερα έγινε ζωολογικός, με εξωτικά και τροπικά ζώα. Ο ζωολογικός κήπος διοικείται από τη κυβέρνηση του νησιού και στοχεύει στη διάσωση απειλούμενων ειδών. Επειδή είναι φιλικός προς το περιβάλλον, επικεντρώθηκαν στη τεχνολογία των ΕΜ® και το ΕΜ® εφαρμόζεται σε όλο το ζωολογικό κήπο.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΜ®

Ο ζωολογικός κήπος Curacao, εκπαιδεύει το προσωπικό του για τη χρήση του ΕΜ® και τους διδάσκει πως να ενεργοποιούν το ΕΜ 1. Το ΕΜ 1 ενεργοποιείται κάθε βδομάδα για την απολύμανση όλου του κήπου. Τo προσωπικό αισθάνεται υγιές και χαρούμενο που χρησιμοποιούν ένα προϊόν σαν το ΕΜ®, αντί για χημικά που χρησιμοποιούνταν για δεκαετίες, γιατί οι άνθρωποι δεν ήξεραν για τη τοξικότητα που επιφέρουν. Επίσης βάζουν λίγο ΕΜ® στο νερό πουν πίνουν τα ζώα και στη τροφή τους για τον έλεγχο της κατάστασης της υγείας τους.

Όσο για τη καθημερινή γενική συντήρηση των κήπων και της αγροτικής περιοχής, επίσης χρησιμοποιούν ενεργοποιημένο ΕΜ 1 και ΕΜ® κομπόστ φτιαγμένο από τα δικά τους οικιακά απορρίμματα. Σήμερα, επειδή θέλουν να χρησιμοποιούν φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο προϊόντα, χρησιμοποιούν το ΕΜ® συστηματικά και το εφαρμόζουν με σοφία.

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μείωση κόστους. Ο ζωολογικός κήπος Curacao έχει πολλά οικονομικά θέματα για πολύ καιρό, γιατί υποστηρίζεται με ένα μικρό ποσό χρημάτων από τη κυβέρνηση που μετά βίας βοηθάει να διατηρείται ο κήπος ανοιχτός. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν ο τομέας της καθαριότητας που περιλαμβάνει απολυμαντικά και αντιβακτηριακά που σημαίνει ένα μηνιαίο κόστος των 2.250 δολαρίων.

Το ΕΜ® δεν κάνει μόνο καλό στο περιβάλλον και στα ζώα, αλλά και στο προϋπολογισμό τους. Περαιτέρω ο ζωολογικός κήπος παράγει 700 κιλά απόβλητων κάθε βδομάδα που τα έστελναν σε χώρο υγειονομικής ταφής. Αυτό είχε ένα υψηλό κόστος για το ζωολογικό κήπο, αλλά σήμερα το προσωπικό συγκεντρώνει τα οικιακά απορρίμματα από τη κουζίνα και μαζί με το ΕΜ® γίνεται επεξεργασία ζύμωσης για να φτιάχνουν το κομπόστ.

Έτσι είναι χαρούμενοι που εξοικονομούν χρήματα και γίνεται εφικτό να έχουν ένα αυτο βιώσιμο σύστημα.
Καλύτερες καλλιέργειες μετά την εφαρμογή του ΕΜ® στη καθημερινή γενική συντήρηση των κήπων και της αγροτικής περιοχής, έφεραν υγιείς και νόστιμες σοδειές. Είπαν “καλές καλλιέργειες σημαίνουν καλή διατροφή και καλή διατροφή σημαίνει υγιή ζώα“.

Πιο υγιή ζώα

Συμπληρώνοντας ΕΜ® στη διατροφή των ζώων, είναι γεμάτα ζωή, έχουν υπέροχες γούνες και είναι πιο ενεργητικά. Κάνοντας το καλύτερο για ένα καλύτερο νησί, ο ζωολογικός κήπος Curacao τώρα είναι ολοκληρωτικά αφοσιωμένος στην εκπαίδευση της κοινότητας των περίπου 150.000 κατοίκων, συν τους επισκέπτες και στοχεύει να βελτιώσει το νησί σε κάθε βήμα της καθημερινής ζωής.

Πηγή: emrojapan

Related Posts