0
You have 0 items in your cart
0
You have 0 items in your cart

Το πρώτο βιολογικό κράτος στο κόσμο με χρήση ΕΜ®

Το πρώτο βιολογικό κράτος στο κόσμο με χρήση ΕΜ®

Sikkim, ΙΝΔΙΑ

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ SIKKIM
Το Sikkim είναι ένα μικρό και πολυεθνικό κράτος που βρίσκεται στα ανατολικά Ιμαλάια. Έχει έκταση 7.096 km2 και είναι ορεινή περιοχή με μεγάλες παραλλαγές σε πλαγιές και υψόμετρο, με το 30% να καλύπτεται με συνεχές χιόνι. Ο ανθρώπινος πληθυσμός εγκαθίσταται σε μια περιοχή 2.500 km2.
Σήμερα το κράτος είναι 100% βιολογικό και το πρώτο βιολογικό κράτος στο κόσμο. Κέρδισαν ένα διάσημο βραβείο που απονεμήθηκε από τον οργανισμό καλλιέργειας τροφίμων των
ηνωμένων εθνών τον Οκτώβριο του 2018.


ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΜ®
Από το 2003, το κράτος Sikkim ξεκίνησε το βιολογικό του όραμα και η κυβέρνηση περιορίστηκε για να επιδοτήσει συνθετικές ροές κατά 10% από έτος σε έτος. Παράλληλα, άρχισαν να κάνουν σημαντικές επενδύσεις σε γεωργική εκπαίδευση και κομποστοποίηση. Από τότε, ο συνεργάτης μας στην Ινδία, Maple Orgtech (India) Pvt, Ltd., έγινε μέρος αυτής της αποστολής και ξεκίνησε εργαστήρια για να εκπαιδεύσει υπαλλήλους που σχετίζονται με το περιβάλλον για το πως να χρησιμοποιούν ΕΜ® στη γεωργία και στη κομποστοποίηση.

Αργότερα η Maple συνέχισε να εκπαιδεύει αγρότες και χωρικούς στην επιτόπια κατάρτιση αγροκτημάτων υπό την υποστήριξη του κρατικού υπουργείου γεωργίας. Δουλεύοντας στο έδαφος με τους αγρότες, η εταιρία δεσμεύτηκε να διδάξει την έννοια της τεχνολογίας των ΕΜ® για τη προώθηση της βιολογικής γεωργίας. Επειδή ήταν πολύ δύσκολο να μετατρέψουν τους αγρότες σε βιολογικούς καλλιεργητές, η Maple σκέφτηκε ότι η επιτυχία θα ήταν το αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας, της στρατηγικής και της θέλησης.

Ως εκ τούτου, το 2009 οι αγρότες ορκίστηκαν σε μια συνεδρία εκπαίδευσης που οργανώθηκε από τη Maple, να μετατρέψουν τη Sikkim σε πλήρως οργανικό κράτος.
Η Maple επίσης διεξάγει επιδείξεις σε συναντήσεις σε χωριά για να εξασφαλιστεί η πίστη των αγροτών στη χρήση των προϊόντων ΕΜ®.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Το πρώτο βήμα για τη μετατροπή του κράτους Sikkim σε βιολογικό, ήταν η υιοθέτηση προγράμματος βιολογικού χωριού χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία των ΕΜ®. Από το 2003, 396 χωριά θεωρήθηκαν βιολογικά χωριά από το τμήμα επισιτιστικής ασφάλειας και γεωργικής ανάπτυξης σε συνεργασία με τη Maple Orgtech (India)Ltd.
Περίπου 15.000 αγρότες και 14.000 στρέμματα της γης του Sikkim ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα.
Εξάλλου, σημαντικοί σχηματισμοί εμπλουτισμού εδάφους και φυτοπροστασίας αποδείχθηκαν εφαρμόζοντας ΕΜ κομπόστ, ΕΜ Βοκάσι, ΕΜ FPE και ΕΜ 5.
Σήμερα το ΕΜ® είναι ένας γνωστός όρος στους περισσότερους αγρότες της κοινότητας του Sikkim.

Maple Orgtech (India) Pvt. Ltd
Unit House, P-40, Block-‘B’, New Alipore, Kolkata 700 053, India
Tel: +91 3340608483 /+91 9051498573
email: mapleorgtech.india@gmail.com
web: https://www.mapleorgtech.com

Πηγή: EmroJapan

Related Posts