0
You have 0 items in your cart
0
You have 0 items in your cart

Φροντίδα φυτών σε γλάστρες μπαλκονιού με ΕΜ

Ήρθε ο καιρός για να φροντίσουμε τα φυτά μας με ΕΜ

Την άνοιξη και τους καλοκαιρινούς μήνες, διάφορα καλλωπιστικά φυτά, βότανα και λαχανικά στολίζουν τα μπαλκόνια, τις βεράντες και τους ελεύθερους χώρους στον κήπο. Όλες οι γλάστρες και τα φυτά σε παρτέρια επωφελούνται από την τακτική επεξεργασία EM, το γνωρίζουμε αυτό από την εμπειρία μας. Σε αυτό το άρθρο δίνουμε συμβουλές για το πώς να τα φροντίζετε σωστά με το EM, πώς να φτιάξετε το δικό σας χώμα Bokashi, πώς να φυτέψετε σωστά νέες γλάστρες και παρτέρια και πώς να ξεκινήσετε τη φροντίδα για γλάστρες και παρτέρια που έχουν ήδη φυτευτεί με EM.

 

Πλεονεκτήματα της EM φροντίδας
Για φυτά σε γλάστρες, η παρτέρια

Ο περιορισμένος χώρος διαβίωσης της ρίζας των φυτών σε γλάστρες είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα φυτά.

ΤΟ ΕΜ προσφέρει τη δυνατότητα να διαπιστώσετε πολύ γρήγορες επιτυχίες στον δικό σας κήπο, στο μπαλκόνι ή τη βεράντα με την χρήση των EM. Ειδικά αν δεν είστε ακόμη πολύ εξοικειωμένοι με τη χρήση των προϊόντων EM, λαμβάνετε μια ωραία επιβεβαίωση της αποτελεσματικότητας του EM αμέσως μόλις ξεκινάτε την χρήση.

Παρατηρούνται οι ακόλουθες ιδιότητες και πλεονεκτήματα:

Τα φυτά σχηματίζουν περισσότερες ρίζες και έτσι μπορούν να χρησιμοποιήσουν καλύτερα θρεπτικά συστατικά και νερό. Είναι πιο ζωτικά και δυναμικά. Mπορείτε να δείτε ότι αισθάνονται άνετα αναρρώνουν πιο γρήγορα από το στρες όπως η μεταφύτευση, μια αλλαγή τοποθεσίας ή ακραίες θερμοκρασίες και αλλαγές θερμοκρασίας.
Είναι πιο ανθεκτικά σε ασθένειες ή προσβολές από παράσιτα. Τα λαχανικά, τα φρούτα και τα βότανα έχουν καλύτερη, πιο έντονη γεύση.

Προετοιμαστείτε έγκαιρα:

Φτιάξτε χώμα για γλάστρες Bokashi.

Η χρήση EM για την παραγωγή καλού χώματος για γλάστρες για καλλωπιστικά φυτά, βότανα ή λαχανικά έχει μακρά παράδοση. Τα πλεονεκτήματα ενός καλού μικροβιακού περιβάλλοντος, μαζί με τα θρεπτικά συστατικά και τα ενεργά συστατικά του Bokashi που είναι διαθέσιμα στα φυτά, γίνονται γρήγορα εμφανή και μπορούν επίσης να «γευτούν» σε λαχανικά, φρούτα ή βότανα.

Το χώμα για γλάστρα Bokashi πρέπει να ωριμάσει για 2-3 εβδομάδες προτού μπορέσει να χρησιμοποιηθεί. Γίνεται από τα υπολείμματα (αποφάγια και λαχανικά που δεν χρησιμοποιούνται) της κουζίνας στους ειδικούς κάδους.

www.emhellas.com

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΧΩΜΑΤΟΣ ΒΟΚΑΣΙ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ

 

Για να φυτέψετε νέα φυτά σε γλάστρες η παρτέρια, εάν δεν έχετε το χώμα Bokashi το οποίο γίνεται στους ειδικούς κάδους, χρησιμοποιείτε:

Για κάθε 10kg χώματος γλάστρας, περίπου 500gr Bοkashi, 1 κουταλιά της σούπας ΕΜ Χ κεραμική σκόνη και ½  ΑEGIR.

Τα υλικά αναμιγνύονται καλά και στη συνέχεια τα βρέχουμε με 20ml ενεργοποιητή εδάφους ανά λίτρο νερού.
Για να ελέγξετε εάν το μείγμα του εδάφους είναι αρκετά υγρό, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να σχηματίσετε μια μπάλα μεγέθους χιονόμπαλας, που θα πρέπει να θρυμματίζεται εύκολα όταν την αγγίζετε. Το χώμα πρέπει να αφεθεί και να ωριμάσει για 2 εβδομάδες πριν χρησιμοποιηθεί.

Συμβουλή για φυτά οπωροκηπευτικών:

Ανακατέψτε λίγη ΕΜ Χ κεραμική σκόνη γύρω από τη ρίζα. Για κάθε φυτό 1 κουταλάκι του γλυκού.
Η τακτική φροντίδα φυτών με ΕΜ σε γλάστρες και παρτέρια είναι απαραίτητη.

Ποτίσματα με το ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΤΗ ΕΔΑΦΟΥΣ.

Αραιώνουμε σε νερό 3% και ποτίζουμε κάθε 10 ημέρες.

 

– Η τακτικοί ψεκασμοί με τους EM για την φροντίδα των φύλλων και υπέργειων τμημάτων του φυτού είναι απολύτως απαραίτητοι.

– Ψεκάζουμε με τον ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΤΗ ΕΔΑΦΟΥΣ σε διαφορετικές αραιώσεις.

Με την τακτική χρήση, τα παθογόνα μικρόβια στο φυτό καταστέλλονται, το προϊόν έχει απωθητική δράση στα επιβλαβή έντομα.

Τα λαχανικά και τα οπωροφόρα φυτά ψεκάζονται γενικά κάθε εβδομάδα (μην ψεκάζετε το λουλούδι!), ευαίσθητα φυτά όπως τα αγγούρια, που τείνουν στο ωίδιο ή οι ντομάτες, ψεκάζονται καλύτερα δύο φορές την εβδομάδα. Τα καλλωπιστικά φυτά και τα βότανα ψεκάζονται κάθε εβδομάδα.

Όταν ο καιρός είναι υγρός, αυξάνονται τα προβλήματα (βέλτιστες συνθήκες για παθογόνους μικροοργανισμούς), θα πρέπει επίσης να ψεκάζεται δύο φορές την εβδομάδα.
3-5ml ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΤΗ ΕΔΑΦΟΥΣ και 1/3 του κουταλιού του γλυκού ΕΜ Χ κεραμική σκόνη προστίθενται σε 1 λίτρο ψεκαστικού νερού και τα φυτά βρέχονται καλά από όλες τις πλευρές.

 

Προκειμένου να προστατεύονται τα φυτά από εγκαύματα και το EM από τις ακτίνες UV, ο ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΤΗΣ ΕΔΑΦΟΥΣ χρησιμοποιείται καλύτερα το βράδυ και σε κάθε περίπτωση όχι σε άμεσο ηλιακό φως.

Πώς φροντίζω ήδη φυτεμένες γλάστρες με EM;

  • Γύρω από τη ρίζα ή στην άκρη της γλάστρας, ανοίγονται μικρές τρύπες με ένα ραβδί, μπαίνει λίγο Bokashi (περίπου 1 κουταλιά της  σούπας και 1 κουταλάκι του γλυκού ΕΜ Χ κεραμική σκόνη) και η τρύπα κλείνει ξανά με χώμα. Η ποσότητα εφαρμογής εξαρτάται από την επιφάνεια του εδάφους, στη ζαρντινιέρα υπολογίζετε σε 350gr Bokashi ανά 1m²,  στη συνέχεια ποτίζουμε γενναιόδωρα με 20ml ενεργοποιητή εδάφους και χώματος ανά 1 λίτρο νερού.
  • Τα λαχανικά, χρειάζονται εκτός του ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΤΗ ΕΔΑΦΟΥΣ και το λίπασμα Bokashi.
  • Κατά την διάρκεια της καλλιέργειας προσθέτουμε τουλάχιστον 2 φορές το Bokashi.

Συμπέρασμα:

Η τακτική χρήση του ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΤΗ και του Bokashi για φυτά στο μπαλκόνι ή τη βεράντα θα δώσουν αποτελέσματα που θα σας εκπλήξουν.

Related Posts